Finns i lager

Ekologisk tygpåse / tygkasse / "Kan innehålla spår av" / ekologisk bomull / gots

249 kr
125 kr

Tygkasse / tygpåse med långa handtag tillverkad av GOTS-certifikerad ekologisk bomull enligt OEKO-TEX. Påsen har ett svart screentryckt motiv med texten:

"Den här påsen kan innehålla spår av: odiskade matlådor, trassliga hörlurar, tusen år gamla kvitton, min kära telefon (som jag förnekar att jag är beroende av), grymma loppisfynd, kaksmulor, pennor som inte fungerar, nycklar till okända lås, blodsockerhöjande snacks, handlingslistor från i fjol, handsprit samt annat viktigt (och oviktigt)."

Formgivare: Sissi Öquist
Påsens storlek: ca. 38x42 cm
Färg: Oblekt ekologisk bomull (naturvit/beige) med svart screentryckt motiv.

Tygpåsarna är screentryckta hos ett svensk tryckeri. (Själva påsarna är tillverkade utomlands då jag inte fann någon produktion av tygpåsar från grunden inom Sveriges gränser.) Nedan kan du läsa mer om miljömärkningarna som var viktiga aspekter i valet av tygpåse.

GOTS står för "The Global Organic Textile Standard" och är en miljömärkning för ekologisk textil som omfattar hela produktionskedjan. Allt från arbetarnas arbetsmiljö, rättigheter och arbetsvillkor till själva framställningen av produkten. Det får t.ex. inte användas några farliga kemiska ämnen i produktionen och kvalitén på produktens texilfibrer måste uppgå till en viss standard vad gäller t.ex. slitage och ljusbeständighet. Du kan läsa mer om GOTS-certifiering här: https://www.global-standard.org/

OEKO-TEX är en certifiering som innebär att produkten är noggrant testad och fri från ohälsosamma kemikalier. Du kan läsa mer om märkningen här:
https://www.oeko-tex.com/en/our-standards/standard-100-by-oeko-tex